SUMČEK NA ROZMARÍNE SO SMOTANOU

Postup prípravy

1.Sumčeka umyjeme, osušíme a rozkrojíme na rovnako veľké časti.

IMG_2812

2. Poriadne osolíme, okoreníme, potrieme roztačeným cesnakom, pridáme korenie na ryby a poriadne pokvapkáme citrónom. Nakoniec pridáme rozmarín a odložíme do chladu.

IMG_2827_kolaz

IMG_2860

3. Zemiaky umyjeme a pokrájame na trojuholníky. Omastíme olivovým olejom, posolíme, okoreníme a podľa chuti pridáme aj rascu. Dáme piecť do rúry rozpálenej na 180 C.

IMG_3009

IMG_3029 kolaz

4. Kým sa pečú zemiaky, pripravíme si smotanú omáčku. Cibuľku najemno nakrájame a na teflónovej panvici orestujeme do sklovita.

IMG_3078

5. Ku orestovanej cibuľke za stáleho miešania pridáme smotanu a keď začne hustnúť pridáme k nej tavený syr. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme do nej dve vetvičky rozmarínu a podľa chuti červenú papriku. Ak je omáčka príliš hustá, zriedime ju zeleninovým vývarom.

IMG_3085 kolaz

6.Sumčeka vyberieme z chladu a na olivovom oleji opečieme z obidvoch strán. Vždy začíname opekať kožou nadol.

IMG_3219

Hotovú rybu podávame s upečenými zemiakmi a smotanovou omáčkou.

IMG_3335

Dobrú chuť!

 

Leave a Reply